Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

SISUSTUSSIVU

VUOSI 2012

IMG_0140a.jpg

Tässä nykykuva tammista. Kolme niitä on, vaikka takana vasemmasta ovatkin lehdet melkein tippuneet. Nyt on vain jännittävää nähdä miten ne selviävät kesään asti. Pitäisiköhän niitä jotenkin totuttaa kylmään vielä ennen kesää, en tiedä. Niin ja tuo keskimmäinen kahvipuu voi entistä paremmin, sen korkeus on nyt 135 cm, tammet ovat 20 senttisiä ja korkein niistä 40 cm korkea.  6.3.12

VUOSI 2011

P1060448ö.jpg

Löysin pari tammenterhoa kesällä ja heitin ne tähän kahvipuun alle keittiöön. Tarkoitus oli viedä ne mökille jo tänä vuonna, mutta nyt vienti siirtynee ensi kevääseen. Ongelma on vain se, että miten saan nuo taimet (20 cm ja 17 cm) pysymään hengissä ensi kesään asti. Meillä ei ole kylmätiloja ko. tarkoitukseen. Jos keksitte ratkaisun, kertokaa se vieraskirjassani, kiitos.

.

P1040982h(1)b.jpg

 

VUOSI 2010

Vuosi alkoi sisutuksellisesti rauhallisesti. Päähuomio alkuvuonna kohdistui ulkona oleviin käytäviin ja terassiin sekä pihaan. Koiralle piti kaivaa aina uudelleen pihaan pienet käytävät, kun lunta tuli ja tuli aina lisää. Terassi peittyi myös nopeasti lumeen.

Takan siirsimme kesäksi toiselle seinälle. Keltaiset tulppaanit toivat heti pääsiäistunnelmaa maljakossaan.

DSC00064(1).JPG

Pääsiäisruoho kasvoi nopeimmin multapohjalla. Ruoho näyttää vielä nyt vähän harvalta, mutta ehkä se ajan mittaan tulee tuuheammaksi. Pituutta tähänkin tuli jo niin paljon, että se on jo kerran leikattukin.

Pääsiäiskoristeet painavat ruohon päällä sen helposti maahan joten tässä ne reunustavat  lautasta vain pöydällä. Koristeet kestävät kauniina useita vuosia.

 

.

VUOSI 2009

MUOVIKUUSEN OKSIEN SUORISTUS KANNATTAA

Kuusen oksat ovat usein taivuteltavaa metallilankaa, tällöin pakkauksesta otetun kuusen oksat kannattaa oikoa levymäisesti (kuva alla). Jokainen oksa suoristellaan tyvestä latvaan ja alhaalta ylös asti. Toimenpide kestää muutaman minuutin, mutta se kannattaa. Kuusi näyttää pian siistiltä akuankkakuuselta ja siihen on helppo ripustaa koristeita ja kynttiläsarjoja.

joulukuu 09 002a(1).jpg

Kun oksat on suoristettu jää oksakerrosten väliin pieni rako, joka kuitenkin häviää koristeluvaiheessa. Alakuvassa näkyy keskellä kuusen runkoakin kun kamera on työnnetty kuusen oksien lomaan.

joulukuu 09 004a(1).jpg

.

 

 

 

 

 

 

SISUSTAMISTA

Tänä vuonna olemme jatkaneet sisustamista entiseen tyyliin. Valkoinen ja vaaleat värit ovat edelleen päävärejämme.  

 

Hankimme esimerkiksi äskettäin parimetrisen ja 70 cm korkean kiiltävänvalkoisen lipaston vanhan kirjahyllyn tilalle, tarkoitus on hankkia sen päälle seinään myös vaaleampi tv, kun entinen tulee vanhaksi.  

 

Olemme tänä vuonna hankkineet myös samanlaiset valkoiset lattia- ja pöytävalaisimet joissa on taipuvat varsiosat ja kartiomaiset varjostimet. Vaaleaa sarjaa täydentää myös laskosverhot ja toisessa huoneessa rullaverho.

 

Viimeisin löytömme oli valkoinen biotakka, joka siis toimii polttogeelillä. Yllätykseksemme se sopi yksinkertaisine kuvioineen entiseen valkoiseen kukkapylvääseen niin hyvin, että ne saivatkin vierekkäiset paikat olohuoneessa. Takka on yllättävän mukava, tuli on aivan oikea tuli ja jos polttaisi tulta kaikissa kolmessa geeliastiassa, siitä tulee todella hyvin lämpöäkin huoneeseen, vaikka se tunnelmanluojaksi hankittiinkin. Hintakaan ei ollut päätä huimaava. Vähän samantyyppinen takka löytyy Sarjakuvista, sarjasta nro 86.

 

Vaaleat matot täydentävät valkoista tunnelmaa.

 

.

VUOSI 2008

Sisustusta suunniteltaessa kannattaa valita joku tietty ryhmä, jota sitten täydennetään myöhemmin, kun inspiraatio iskee ja ylimääräistä rahaa on käytettävissä. Kalusteissa on tarjolla muutamia yleisiä materiaalivaihtoehtoja, jotka esiintyvät yleensä sekä ruokailuryhmissä että sohvakalusteissa ja usein ryhmiin on tehty myös niihin sopivia lipastoja, hyllyjä jne. kovia kalusteita. Erilaisia ryhmiä kannattaa yhdistellä yleensä silloin, jos runko näkyy vain vähän ja pehmusteen pintamateriaali on sama.

  1. Kokonaan pehmustetut huonekalut. Sohvissa ja nojatuoleissa näkyy vain pienet jalat. Käsinojatkin on pehmustettu. Materiaalit ovat erilaisia pehmusteratkaisuja (vaahtomuovit, jouset, vanut), joissa pintamateriaalina ovat kangas, nahka, tekonahka, koneella tuotetut päällystemateriaalit jne. Ruokailutuolit on harvoin kokonaan peitetty. Lipastot ja hyllyt valitaan tähän ryhmään sopiviksi yleensä värin perusteella.
  2.  Eri puulajeista tehdyt näkyvät rungot (+pehmuste).  Usein runko on vain lakattu ko. puulajin väriseksi, tai sitten se on petsattu tai maalattu uuteen väriin. Tässä ryhmässä on sorvattuja ja höylättyjä runkoja sekä oikeastaan todella monenlaisia liima- yms. ratkaisuja. Tyylikalusteista monet kuuluvat myös tähän ryhmään.
  3. Taivutettu puu runkona (+pehmuste). Tämä on pohjoismainen hyvin laajalle levinnyt yhdistelmä. Nämä Aalto-tyyppiset taivutetusta liimapuusta tehdyt tuolien ja sohvien käsinojat, eri kalusteiden jalat ja hylly- yms. ratkaisut ovat pitkään muodissa olleita klassikoita.
  4. Metalliputkirunkoiset huonekalut (+pehmuste).  Materiaalina on erimuotoinen kromattu tai maalattu putki. Pehmusteet ovat samoja kuin kokonaan pehmustettujen ryhmässä.
  5. Rottinkirunkoiset (+pehmuste). Aiemmin rottinki oli Suomessakin sisätiloissa hyvin suosittu materiaali. Viime aikoina se on keskittynyt terasseille, saunan eteistiloihin ja takkahuoneisiin.
  6. Muovirunkoiset (+pehmuste). Muovirunkoiset ryhmät tulevat varmasti uudelleen joskus muotiin. Yksittäisä tuotteita voi värin perusteella yhdistää esim. puisiin kalusteisiin.

VINKKI 5, YKSI VÄRIRYHMÄ VAIN HUONEESEEN (TAI HUONEISTOON)

Pääasiassa usein käytetään vain kahden väriryhmän värejä, ruskean sävyiset tai harmaan sävyiset. Näistä kannattaa siis valita vain jompi kumpi kuhunkin huoneeseen. Ruskean sävyryhmässä on esimerkiksi kaikki ruskean sävyt, beige ja valkoinen, sekä lisäksi punaisen sävyt, keltainen ja oranssi. Harmaan sävyisten ryhmässä ovat esimerkiksi musta, harmaan sävyt ja valkoinen sekä myös sininen ja violetti.

Valmiin lattian vuoksi joutuu joskus kompromisseihin, mutta asiaa voi korjata matoilla.

.

VUOSI 2007

Sisustuksessa on samoin kuin näissä sivuissakin mielekästä aina joskus  tehdä kunnon tuuletus ja siis muuttaa koko juttu toisenlaiseksi. Monet tekevät sen siirtämällä vanhoja huonekaluja varastoon, tai mökille. Koti kyllä siitä uusiutuu, mutta on varottava, ettei mökistä tule pian hirveä rojuvarasto, jossa kukaan ei viihdy. Parasta siis olisi tuhota kokonaan kaikki roju ja rakentaa mökillekin uusi ilme.

VINKKI 3, TUMMA VAI VAALEA

Pienissä ja varsinkin ikkunattomissa tiloissa tekevät tummat värit pimeän vaikutelman. Valkoinen tai vaalea väri yleensä (esim. seinä) heijastaa valoa huonostakin lampusta niin, että pimeys poistuu tehokkaasti. Suurella peilillä voi myös ohjata valoa huoneeseen tehokkaasti. Siitä syntyy tavallaan yksi ikkuna lisää.

VINKKI 4, VIHERKASVIT JA TAULUT

Viherkasvit rauhoittavat sisustusta kummasti. Usein riittää, jos kerää kolme tai neljä suurehkoa vihreää ruukkukasvia huoneen valoisaan kulmaan ja asettelee ne niin, että kaikki näkyvät, suuret taakse tai kukkateline takimmaisten alle. Taulut ja myös kehykset on hyvä valita sisustuksen väriin ja tyyliin sopiviksi ja yleensä kunkin taulurivin alareuna tulee samaan tasoon.

.

VUOSI 2006

Sisustussivuille ilmestyy vähitellen erilaisia pieniä sisustusvinkkejä, joiden avulla omasta kodista saa helpohkosti miellyttävämmän. Nämä ovat keinoja joita esimerkiksi TV:n sisustussuunnittelijat käyttävät ohjelmissaan, vaikka he eivät aina tällaisia asioita joka kerralla kerrokaan. Tällaisten perusvinkkien käyttö vain näkyy lopputuloksessa.

 

VINKKI 1, VÄHÄN VÄREJÄ

Usein kannattaa suurissa pinnoissa (lattia, katto kalusteet, matot ja valaisimet) käyttää kaikissa samoja vain muutamia perusvärejä, mielellään vain kahta. Esimerkki jossa on käytetty kolmea väriä: Parketti vaalea puunvärinen, seinät ja katto valkoiset, pehmeät ja kovat kalusteet tummaa beigeä (tai harmaata). Pieninä värilisukkeina voi sitten käyttää ajankohdan mukaan joko punaista tai keltaista, kukissa, tyynyissä ja koriste-esineissä.

VINKKI 2, KUVIOITA HILLITYSTI

Televisiossa kehotetaan usein ennakkoluulottomasti sekoittamaan moderneja kalusteita ja kuvioita ja vaikkapa itämaisia isoäidiltä perittyjä mattoja. Olen sitä mieltä, että sellaisten yhdistäminen on hyvin vaikeaa. Ehkä käyttäen juuri samoja väriyhdistelmiä jutusta saa siedettävän, mutta mieluummin kannattaa kerätä samantyyppisiä tavaroita vähän enemmän ja tehdä niistä vaikka oma itämainen huoneensa.

Myös raidallisten, ruudullisten ja vaikka kukallisten kuvioiden yhdistämisessä kannattaa olla varovainen. Ne sopivat hyvin erikseen vaikkapa yksiväristen pintojen kanssa, mutta yhdessä pääasiassa vain niin, että joku kuvio on hallitseva ja muut ovat vain lisukkeita, kuten värilisukkeet edellisessä vinkissä.


©2019 sunsunsun - suntuubi.com