Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

TERVEYSKATEGORIA

 

Tänään maanantaina 22.03.10 kuulimme, että amerikkalaiset olivat hyväksyneet Yhdysvaltoihinkin suuren terveydenhuoltouudistuksen. Sielläkin tullaan vihdoin eurooppalaistyylisen terveydenhuollon piiriin. Tämä uutinen oikeastaan innoitti meitäkin tekemään tähän uuden kategorian, vaikka olemmekin supi suomalaisia.

Tähän tulee kaikenlaisia kommentteja suomalaisesta terveydenhoidosta ja terveydestä yleensä. Tätä kategoriaa isännöivät luonnollisesti aikuiset tavallisesti terveet ihmiset, joilla on omakohtaisia kokemuksia tai jotka ovat bonganneet jonkin uutisen tältä alalta.

.

Seuraava komentti tulee tähän

.

6.Koiran ripuli pois

Terrierimme parantui pahasta ripulista kahdessa päivässä, kun syötimme sille Attapectin tabletteja (3kpl/pvä). Lääkkeen aikana on hyvä juottaa koiraa usein ja antaa vain kevyttä ruokaa, esim. raejuustoa vähän kerrallaan. Jos koira ei juo juota pipetillä tai laita tilkka vettä aina ruoan sekaan.

Onnellinen cairnin omistaja

 

5. Selkä- ja niskasäryt pois

Huono patja ja yllättävät nostoliikkeet aiheuttavat, varsinkin epämukavassa asennossa työskentelevälle aikuiselle ihmiselle, ennemmin tai myöhemmin selkäsäryn. Säryn saa pois 600 milligramman tulehduskipulääkkeellä (3 kertaa/vrk). Kuuri kestää 2 vk, mutta jo viikon päästä aloituksesta kipu hellittää. Kuurin jälkeen kannattaa varoa vastaavia nostoja, koska selkä tai niska on nyt herkempi kuin ennen.

Itsekin kokenut.

.

4. Aivastelukohtaukset

Harmilliset, kymmenien aivastusten jaksot, ovat varsinkin näin alkukesästä monien ongelma. Aivastelu voi alkaa ulkona, ilmassa liikkuvien hiukkasten aiheuttamana tai sisätiloissa pölyn tai vaikkapa sanomalehden ärsytyksestä.

Tällainen pitkään jatkuva aivastelu kannattaa tietenkin pitkittyessään tutkituttaa lääkärillä, mutta ensiapu tähän on tehokas ja yksinkertainen. Otamme vain puhtaan paperinenäliinan, tai vaikkapa talouspaperin suun ja nenän eteen ja hengitämme sen läpi muutamia kymmeniä sekunteja. Hetkessä aivastelu on ohi.

Kohtaus voi joskus toistua uudelleen varsinkin, jos viivymme samassa tilassa missä aivastelu alkoi. ”Hoidon” uusiminen ja liikkuminen toiseen tilaan, auttaa nopeasti, eikä tilanne toistu samana päivänä enää alkuperäisessä ärsytystilassakaan.

.

 

3. Laktoosikivut lähtevät laktoosi-intoleranssikapseleilla.

Laktoosi aiheuttaa monille tosi vaikeita vatsakipuja.  Kivut tulevat usein vasta seuraavana yönä, kun maitotuotteita on syöty päivällä. Valvominen pilaa siis myös seuraavan työpäivän. Jos siis et tiedä vatsakipujesi syytä, kokeile apteekista ilman reseptiä saatavia laktoosi-intoleranssiin tarkoitettuja kapseleita. Niitä saa pieniäkin eriä. Myöhemmin voit sitten siirtyä laktoosittomiin ruokiin. Niitä on runsaasti saatavilla. Valitettavasti valmisruuissa ja ravintola-annoksissa on kuitenkin usein piilevänäkin laktoosia, joten varmuuteen pääsee vain kokeilemalla. Jos ravintolat tajuaisivat tämän tilanteen, ne pitäisivät laktoositabletteja saatavilla myös annoksien ohessa. Kapseleista ei ole kuitenkaan haittaa, jos ottaa pari-kolme sellaista myöhemmin kotona varmuuden vuoksi, jos muuten ei ole varma.

Laktoosiongelmista ennen kärsinyt

.

 

2. Whitening-tahna poistaa kivun.

Hammastahnoissa on eroja, sanotaan. Onhan niissä ainakin makueroja ja useimmissa merkeissä on lisäksi kaksi laatua: tavallinen ja valkaiseva (whitening).  Olen sattumalta huomannut, että tuo jälkimmäinen laatu poistaa myös satunnaisen hammaskivun. Esimerkiksi, jos hammasta alkaa särkeä ja lääkäriin pääsee vasta viikkojen jonotuksella, niin väliajaksi olen poistanut hammaskivun ko. whitening-tahnoilla. Kun nyt noin parin vuoden aikana olen kokeillut eri tahnamerkkien valkaisevia laatuja, olen huomannut, kunnollisen pesun jälkeen, niillä kaikilla olevan sama kivun poistava vaikutus. Hammaslääkärinikään ei kieltänyt tahnan kyseistä vaikutusta. Ilmeisesti näissä tahnoissa on jotain bakteereja tappavaa ainetta.

.

 

1.Tupakka tappaa todella

Olen tällainen vain harvoin tänne kotisivulle kirjoittaja. Halusin kuitenkin kertoa, että kaikki tupakkaa polttavat tuttavani ovat kuolleet ennen 60 ikävuottaan erilaisiin syöpiin. Näitä henkilöitä oli läheisessä tuttavapiirissäni kymmenkunta. Minä en ole koskaan polttanut, enkä ole ainakaan vielä saanut ko. tautia. Samoin en tunne ketään sellaista, joka ei polta, mutta joka olisi silti kuollut syöpään. Se lienee sattumaa, mutta tuo tupakoinnin ja erilaisten syöpien yhteys ei ole. Syövän hoito paranee koko ajan, mutta fakta on, etten minäkään ole vielä saanut pitää tupakoivia ystäviäni. Lopettaneita kyllä elää.

Taas yksi tupakoitsija lähti

 

.

 


©2019 sunsunsun - suntuubi.com